Kornhol A Liga - Kornhol organizacija

Danas zvanično počinje prva kornhol (cornhole) liga u Srbiji – Kornhol A liga. Liga je otvorenog tipa što znači da svi stanovnici Srbije mogu da se registruju i učestvuju. Planirano je da traje 4 meseca tokom kojih će se održati ukupno 32 kvalifikaciona turnira (16 u Beogradu i 16 u Novom Sadu). Najbolje plasirani iz kvalifikacija će se takmičiti na završnom turniru koji će biti održan u Beogradu.

Liga je po mnogo čemu jedinstvena, a najviše po samom sistemu takmičenja. Naime, zainteresovani učesnici mogu da se registruju i učestvuju u bilo kom trenutku, a najkasnije pred sam kraj lige. Svaki takmičar sakuplja poene sa pojedinačnih turnira, a najbolji rezultati sa najviše 6 turnira se računaju za krajnji plasman. Na taj način, igrači mogu sami da biraju kada će se i na kojim turnirima takmičiti što omogućava velikom broju igrača da učestvuje.

S obzirom da je ovo prva liga u kornholu ikada na ovim prostorima svi učesnici su amateri. Međutim i pored toga, takmičar koji bude šampion lige, između ostalih nagrada, osvaja put u Pariz na Evropski turnir u kornholu (ACL Europe) na kojem će predstavljati Srbiju i kornhol u našoj zemlji.

Pred sam početak lige registrovalo se gotovo 30 takmičara, a nadamo se da će do kraja lige taj broj biti i veći. Registracija i učestvovanje je potpuno besplatno za sve zahvaljujući našim sponzorima i partnerima.

Sve informacije, propozicije, kao i nagrade su dostupne na stranici kornhol.rs/a-liga.

Želimo puno sreće takmičarima i neka najbolji pobedi.

Podeli: