Otvaranje prve sezone kornhola u Srbiji 2 - Kornhol Srbija

U nedelju, 04. decembra u sportskom centru Slodes u Beogradu održan je prvi otvoreni skup kornhol entuzijasta u Srbiji. Svi koji su želeli da aktivno provedu nedeljno popodne bili su dobrodošli, a dokaz da je kornhol sport koji svako može da igra je to što su se u bacanju vrećica oprobali svi, i mladi i oni koji se tako osećaju.

U uvodnim rečima organizatora saznali smo nešto o tome kako se kornhol razvio i globalno proširio zbog svoje inkluzivnosti, jednostavnosti i, budimo iskreni, nepresušnog izvora zabave. Osnove se brzo savladaju i već posle nekoliko pokušaja preciznost se povećava, a želja da se isprobaju finese raste. Najbolji pokazatelj popularnosti je mogućnost da kornhol postane zvanični sport na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine.

Da potencijal postoji videli smo u nedelju, kada je i odigran prvi neformalni kornhol turnir u okviru naše organizacije. Ukupno 8 tabli i više dubl timova bilo je dovoljno da dođe do rotacija u kojima su svi dobili mogućnost da oprobaju (novostečene) veštine i iskuse nepredvidivost i brzu promenu rezultata. Vrećice su letele, bodovi sabirali, učesnici bodrili i čestitali jedni drugima zakazujući revanše već na narednom turniru koji ce se održati u subotu.

Postani i ti deo kornhol zajednice, dođi sam ili sa ekipom na sledeći turnir i ne propusti priliku da se dobro razigraš i odlično zabaviš! A ko zna, mozda otkriješ i neki novi talenat.

Podeli: